Национална асоцијација: Срби нису најнаоружанији у Европи

Србија није земља која по глави становника има највише наоружања у Европи, тврди Национална асоцијација за оружје негирајући резултате истраживања према којем цивили у нашој држави и Црној Гори имају највише оружја на континенту.

Национална асоцијација за оружје Србије саопштила је да су нетачни подаци из истраживања организације "Small Arms Survey" (САС), према којима Србија и Црна Гора имају највише комада лаког оружја по глави становника у Европи.

Према подацима којима асоцијација за оружје располаже, далеко више оружја на 100 становника од Србије имају Швајцарска, Финска, Кипар, Шведска, Норвешка, Француска, Аустрија, Немачка, Македоније, Црна Гора, Хрватска.

У саопштењу се напомиње да се подаци односе на број регистрованог оружја.

Национална асоцијација за оружје Србије доводи у питање и кредибилитет института који је спровео истраживање.

Наиме, наводе да је Финска влада 2016. године службено оповргла "налазе" института, који је објавио да је свака финска породица наоружана.

"Његови 'резултати' анализа се сада примају са резервом", пише у саопштењу.

Објављивање "нетачних и непроверених података" ствара узнемиреност и несигурност код грађана, закључила је Национална асоцијација за оружје Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се