Штрајк лекара у Грачаници

Лекари КБЦ Приштине, који је измештен у Грачаницу, почели су јуче штрајк тражећи смену директора Стојана Секулића. Штрајкачи оптужују Секулића за злоупотребу положаја и пропусте у организацији и руковођењу. Секулић одбацује оптужбе.

Лекари и универзитетски професори Хируршке клинике у Клиничко-болничком центру (КБЦ) Приштина почели су штрајк упозорења и траже смењивање директора КБЦ Стојана Секулића, рекао је један од чланова Штрајкачког одбора Раде Грбић.

Према Грбићевим речима, штрајк је јуче почело 20 лекара и професора. КБЦ Приштина измештен је у Грачаницу.

Грбић је за агенцију Бета рекао да су се лекари одлучили на штрајк због "организационих, финансијских проблема и стручних злоупотреба у руковођењу" за које оптужују Секулића.

Штрајкачи су навели да "корумпираност, непотизам и бахатост у руковођењу директора Секулића за последицу има одливање стручног кадра, као и ненаменско коришћење материјалних средстава" што ће, додаје се, "довести у питање нормалан рад те здравствене установе".

Грбић је додао да су лекари о свим проблемима обавештавали надлежне републичке органе, али да нису добили одговор.

"Нормално функционисање Хируршке клинике било је могуће само уз наше максималне напоре, одрицања и ентузијазам, без обзира на све проблеме везане за рад, смештај и одлазак до Грачанице", наводи се у саопштењу које су издали штрајкачи.

Грбић је изјавио да ће штрајк трајати све док не буде смењен Секулић.

Директор КБЦ Секулић је одбацио наводе штрајкача. Према његовим речима, штрајкује десетак лекара који би "мало да раде, а мало да буду у Београду".

"Плата мора да се заради и они (штрајкачи) морају да буду ту и да раде у КБЦ у Грачаници. Ја захтевам да запослени поштују Закон о раду и здравственој заштити", навео је Секулић и додао да је њега поставила Влада Србије и да ће поштовати одлуке те владе.

Грбић, с друге стране, наводи да и поред штрајка лекари и други медицински радници пружају све потребне услуге болесницима и пацијентима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво