Коридор 11 – пут који спаја престоницу и устанички крај

Наредне недеље, 18. августа, званично ће за саобраћај бити пуштена 103 километра Коридора 11, којим ће се спојити деонице ауто-пута од Обреновца до Прељине.

Мештани Такова поносни су што ауто-пут, који носи име Милоша Обреновића, спаја престоницу и њихов, устанички крај.

Наводе да им пут много значи и да ће заменити Ибарску магистралу којом су путовали дуго и која није била баш сигурна.

На делу Коридора 11 од Љига до Прељине до јесени 2016. године, када је та деоница пуштена у саобраћај, завршени су велики грађевински подухвати. Изграђено је 78 мостова и надвожњака, две петље – једна у Такову, друга у Прељини, а кроз брда таковског и чачанског краја пут води кроз четири тунела.

"Тунели на овој деоници као и центар иза нас имају сву неопходну безбедносну и сигурносну опрему и системе за обавештавање корисника, који су у потпуности усклађени са европским препорукама и директивама као и са домаћом регулативом", каже Иван Терзић, главни инжењер база података и саобраћаја.

Да олакшају пословање и буду ближе Београду, нестрпљиво очекују и привредници Горњег Милановца, а повезивањем са престоницом у тој општини, очекују и бржи развој турима. У сарадњи са Министарством грађевинарства, раде на пројектној документацији за нову приступну саобраћајницу.

"Имамо обећање да ће се у републичком буџету за наредну годину наћи та ставка и да ће негде око осам милиона евра коштати изградња приступне саобраћајнице. Ми ћемо тада имати најадекватнију могућност за коришћење комплетног ауто-пута", рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Уместо Ибарском магистралом, деоницом ауто-пута од Љига до Чачка путује се три пута брже, али и безбедније и удобније.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво