Следеће недеље почиње и реконструкција Савског трга

Радови на Савском тргу ће почети у наредних седам дана, док су припремни радови уз уклањање бесправних објеката већ у току, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Горан Весић је гостујући на Студију Б најавио да ће међу првим радовима бити измештање црпне станице која ће се налазити код Спомен-обележја жртвама рата и браниоцима отаџбине од 1990 до 1999. године.

"Трг ће бити кружног облика, саобраћај ће се кретати токовима, а у средини ће бити пешачка зона. Почећемо и са реконструкцијом фасаде и крова зграде Старе железничке станице, која ће у будућности бити музеј и испред које ће бити постављен споменик великом жупану Стефану Немањи", најавио је Весић, саопштио је Беоинфо.

Према његовим речима радови ће бити готови до празника Сретење следеће године и са овим тргом Београд ће добити, поред Трга републике, још један велики пешачки трг.

"За возаче је важно да саобраћај неће бити потпуно заустављен јер ће се прво радити кружни токови, да би се по пуштању саобраћаја затварао централин део који ће бити пешачка зона. У исто време радимо и Булевар Вудроа Вилсона, који има четири траке и иде паралелно са Савском улицом, завршено је две трећине ове улице, а у наредних неколико дана биће завршена веза који ће послужити грађанима да се аутомобилима пребаце из Савске улице према овом булевару", рекао је заменик градоначелника.

Објашњава да ће та веза помоћи да се потпуно заобиђе Савски трг и да се од Палате правде дође ка реци.

Прецизирао је да ће до фебруара бити готов Савски трг и реконструисана Савска улица, као и да ће Булевар Вурдоа Вилсона радити у пуном капацитету, што ће створити услове да може да се почне са реконструкцијом Улице Кнеза Милоша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара