Највише оружја по глави становника имају САД, у Европи "воде" Србија и Црна Гора

У Сједињеним Америчким Државама три пута више становника поседује оружје него у европским земљама, где у овој конкуренцији "воде" Србија и Црна Гора. На сто становиника у Црној Гори долази 39,1 комад оружја, док у САД тај број износи чак 120, показало је истраживање о лаком наоружању (САС).

Милијарду комада оружја постоји у 230 земаља и аутономних територија широм света, показало је истраживање за 2017. годину, које је пренео Јуроњуз.

У рукама цивила је 857 милиона комада оружја, а чак 46 одсто од тога се налази у Америци.

У Европској унији 523 милиона становника поседује 79,8 милиона комада ватреног оружја.

Када се урачунају и земље ван ЕУ, попут Русије и Исланда, та бројка достиже 93,2 милиона.

Иако се највише оружја налази у Русији (17,6 милиона), Немачкој (15,8 милиона) и Француској (12,7 милиона), гледано по глави становника највише оружја имају Црногорци и Срби (39,1) и Кипар (34). 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво