Почела градња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду

Полагањем камена темељца, у Новом Саду је почела изградња станова за припаднике служби безбедности. Станови ће, како је најављено, бити завршени до краја 2020. године. Изградња станова је начин да се изрази захвалност људима који сваки дан стављају своје животе у опасност да би животи осталих грађана били мирни и безбедни, поручила је премијерка Ана Брнабић.

Станови се граде у новосадском насељу Југовићево, а у првој фази биће изграђено више од 500 станова у које ће, према најавама, припадници полиције, војске, БИА и осталих служби безбедности почети да се усељавају крајем 2020. године.

Цена по којој ће станове моћи да купе је 500 евра по квадрату, без ПДВ-а. У другој фази, биће изграђена 1.472 стана.

Председница Владе Ана Брнабић поручила је да је изградња станова начин да се изрази захвалност људима који сваки дан стављају своје животе у опасност да би животи осталих грађана били мирни и безбедни.

Брнабићева је истакла да пројекат изградње станова говори и о томе да Влада велики акценат ставља на домаћу грађевинску индустрију.

Премијерка је истакла да током градње најмање 80 одсто материјала мора да буде домаћег порекла.

"Велика захвалност домаћим грађевинским компанијама које се јављају на тендере, верују Влади, верују да послови нису намештени за неког, такмиче се и постижемо да домаће компаније добијају ове послове", рекла је Брнабићева.

"Водимо политику дела, а не речи"

Навела је да за 29 година није било бољег времена него у последње две-три године, што је, истиче, показатељ све јаче економије Србије, све јачег буџета, а све захваљујући реформама које је покренула Влада чији је премијер био Александар Вучић 2014. године.

"Захваљујући тим реформама, имамо новац да уложимо у ово. Да водимо политику дела, а не речи", нагласила је премијерка.

Указала је да је изградња станова у Новом Саду један у низу значајних пројеката на које је поносна, међу којима је посебно истакла изградњу и реконструкцију Клиничког центра Војводине (КЦВ) и изградњу Института "Биосенс".

Навела је да је 2. септембар рок за достављање понуда за изградњу КЦВ и позвала све компаније да учествују на тендеру.

Такође, напоменула је да је изградња Института "Биосенс" велики пројекат који ставља Нови Сад на светску мапу изврсности, дигитализације и информационих технологија.

"Захваљујући томе Нови Сад ће бити један од само десет европских центара изврсности. У самом смо врху, а то је наша памет", рекла је Брнабићева и додала да Србија и ЕУ улажу заједно 28 милиона у тај пројекат.

"Имамо чему да се радујемо и поносимо. Идемо сви заједно напред даље, а ово је један у низу важних пројеката", закључила је Брнабићева.

Изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду је фантастична вест за Србију, Војводину и Нови Сад, поручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Ускоро ће почети изградња и у Сремској Митровици. Припремили смо пројектну документацију и за реконструкцију полицијске станице у Новом Саду, у шта ће бити уложено 400 милиона динара", рекао је Мировић.

Истакао је да је тај пројекат веома значајан и за развој грађевинарства и станоградње у Новом Саду и Војводини.

Сав материјал за изградњу станова – "made in Serbia"

Изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду и целој Србији начин је да држава каже "хвала" за све што војници, полицајци и "безбедњаци" раде, поручила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и навела да је посебно поносна што ће домаће компаније градити станове са материјалом из Србије.

Михајловићева је навела да је Нови Сад пети град у којем почиње изградња станова за војнике, полицајце и "безбедњаке".

"За све оне који су бринули и чували Србију, мислим да је сада ред да ми бринемо о њима. То је заиста наш начин да кажемо 'хвала' за све што сте радили претходних деценија, што сада радите и што ће радити у будућности", рекла је Михајловићева.

Као ресорни министар, каже, посебно је поносна на то што станове граде домаће компаније из Новог Сада, што ће се користити материјали српског порекла.

Такође, истакла је Михајловићева, веома је поносна што су сви надлежни данас заједно на полагању камена темељца.

"Када смо сви заједно, имамо и успеха и овакве станове можемо да градимо", закључила је Михајловићева.

Изградња станова у Новом Саду део је пројекта који је проглашен за пројекат од националног значаја. У оквиру прве фазе пројекта станови ће, поред Новог Сада, бити изграђени и у Врању, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Сремској Митровици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво