Градоначелник у решавању захтева крагујевачких акционара

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић разговарао са бившим радницима и мањинским акционарима предузећа "Трговина-22" и обећао да ће посредовати код већинског власника у решавању њихових захтева.

Бивши радници и мањински акционари предузећа "Трговина-22", који су у четвртак готово пет сати блокирали улаз у Крагујевац из правца аутопута, незадовољни реализацијом договора са већинским власником о подели имовине, разговарали су јутрос с градоначелником Верољубом Стевановићем, који им је обећао да ће посредовати код већинског власника у решавању њихових захтева.

Пуномоћник акционара Велимир Лазић је рекао да је градоначелник раднике примио у 6.30 часова, и после једноипочасовног разговора, обећао им да ће посредовати "да дође до састанка са већинским власником, али и да акционари добију на увид пословну документацију".

"Рок који смо ми дали јесте понедељак 14. децембар и, уколико до тада не буду испуњени наши захтеви, радикализоваћемо протесте", рекао је Лазић.

Лазић је објаснио да је још у септембру, када је потписан Протокол са већинским власником, договорено да акционари, који су власници 16 одсто имовине, добију на увид документацију, после чега би уследио избор ревизорске куће ради процене капитала, а потом и подела на два акционарска друштва.

Објашњавајући да је процена капитала неопходна како би предузеће "Трговина-22", некадашња фабрика "22.децембар", могла да се подели на два акционарска друштва, Лазић је навео да им је Стевановић обећао да ће им помоћи да говоре на градској телевизији.

"Емисију на Телевизији Крагујевац тражимо јер сматрамо да тај градски медиј не извештава реално о нашим протестима и захтева, и желимо да грађани овог града, преко нашег медија сазнају шта је то што ми тражимо", рекао је Лазић.

Рок истекао почетком децембра

Конфекцијска фабрика "22. децембар", која се сада зове "Трговина-22", продата је средином 2006. године фирми "Делта фер", у власништву Милана Спасојевића, некадашњег атлетичара, за 1,6 милиона евра.

Лазић тврди да је предузеће продато по знатно нижој цени од реалне и наводи да је власник до данас продао 11 продавница и пет робних кућа широм Србије, а да је за само једну робну кућу добио више од два милиона евра.

Мањински акционари су, почев од априла, неколико месеци протестовали у кругу предузећа, тражећи поделу предузећа на два акционарска друштва.

Протест су окончали 23. августа, након што су са већинским власником потписали Протокол, који подразумева да акционари добију на увид пословну документацију како би потом уследила подела имовине на два акционарска друштва. Тада је договорено да је крајњи рок за реализацију потписаног протокола почетак децембра.

Према речима Лазића, више од 1.000 бивших радника предузећа "Трговина-22" су власници 16 одсто вредности капитала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се