Најбољи на Спортским играма младих иду у Сплит

Финале Спортских игара младих за Србију завршено је на београдској Ади Циганлији. Најбољи међу 2.300 финалиста добили су медаље, али и летовање у Сплиту где се одржава регионално такмичење.

После 38 градова и више од 75.000 такмичара најбољи су одмерили снаге у Београду. Одбојкашицама из Ваљева, злато у финалу донело је прилику за нову медаљу у Сплиту.  

"Oчекујемо наравно прво место, за то ћемо се и борити, да победимо Хрватску и БиХ. Такође очекујемо леп одмор и дружење које смо заслужиле", рекла је Катарина Симић из ОК "Србијанка".

Анастасија Лакићевић из ОК "Србијанка" навела је да је учешће на Спортским играма за њу предивно искуство.

"Предивно искуство и доста смо се потрудиле и тренирале и ето, јако нам је драго због тога", истакла је Лакићевићева.

Настале у Хрватској пре 23 године, Спортске игре младих пренеле су се и на суседе, БиХ и Србију.

Највећи успех игара су деца која се пријављују у све већем броју. Такође је битно за игре и душтво да игре промовишу фер-плеј и пријатељство и све вредности које су битније од победе", истакао је Здравко Марић, оснивач и председник Спортских игара младих.

У листу амбасадора игара на којој су Немања Матић, Жозе Мурињо, Дејвид Бекам – ове године уписао се и европски комесар за проширење Јоахнес Хан.

"Задовољство је што сам данас овде где деца уживају у различитим спортским дисциплинама, у животу и стварају пријатељства и везе. Најважније у спорту је да научите не само да побеђујете, већ и да губите. То је одлична припрема за живот, нагласио је Хан.

Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је да је регион у којем живимо пун добрих и вредних људи.

"Регион у коме ми живимо је прелеп, регион са пуно потенцијала, добрих људи, вредних, пуних идеја, иновација, знања, и да оставимо прошлост за нама и да се не обазирете на генерализације и стереотипе", истакла је Брнабићева.

Резултати такмичења у коме је од оснивања учествовало око милион и по деце из региона, по оцени амбасаодра Хана вредни су кандидатуре за Нобелову награду за мир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво