Тешко до ауто опреме

Нови закон о саобраћају и веће казне условили су да продаја прописане ауто опреме буде вишеструко повећана. Трговине нису биле спремне за такву потражњу, па се поједини делови те опреме не могу наћи ни у једној продавници.

Продаја прописане ауто опреме вишеструко је повећана од када је донет нови закон о саобраћају и од када су прописане веће казне. Трговине нису биле спремне за такву потражњу, па се поједини делови те опреме не могу наћи ни у једној продавници.

Пакет сијалица, сајле за вучу, пумпе, троуглови, приручне апотеке и прслуци тражени су у свим продавницама ауто делова. Продаја цвета, кажу трговци, али са друге стране, ни код добављача нема свега.

"Сада у набавци моментално нема ни апотека, ни трокута ни прслука", рекао је Милорад Милованчевић из "Опленац комерца".

"Овог момента апотека нема нигде да се купи, јер није изашао атест који је задовољавајући. Добављачи немају у оним количинама које смо тражили робу. Све што смо тражили добили смо у 10 пута мањим количинама", рекла је Оливера Ристић из "Шоп инвеста".

Потражња повећала цене

Већу продају имају и вулканизери јер су и казне за неисправне пнеуматике много веће.

"Повећана је потражња, нема зимских гума домаћих јефтинијих, то је сада мало проблем на тржишту. Људи су необавештени, не знају дали треба да имају зимске или летње гуме, то је једини проблем тренутно", рекао је Предраг Вучковић из "АП Спорта".

Потражња је повећала цене, па сада заштитни прслук кошта око 300 динара а сајла за вучу око 700 динара док су до пре пар месеци њихове цене биле упола мање. Возачи могу користити ауто - опрему коју већ имају, а набављају само оно што им је недостајало.

"Све сам набавио, а овај нови закон је добар ако се буде примењивао како треба", "само сам прслук узео и чуо сам да треба сајла, а ово друго појма немам. Недоречено је шта треба, шта не треба, све је нешто смувано на брзину. Ваљда ће мало да помере то време да људима објасне шта треба шта не треба, да то буде како треба", коменатри су грађана.

Непоседовање флуоресцентног прслука коштаће вас 3.000 динара, а ако немате лежаљку за дете млађе од три године које возите, казна може бити и десет пута већа.

Колико ће такве казне бити примењиване у саобраћају знаћемо за неколико месеци. Уз мало пажње, избећи ћемо да то буде лично искуство.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво