Стефановић и Пинтер: Српска и мађарска полиција немају отворена питања

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Будимпешти са мађарским колегом Шандором Пинтером о даљем унапређењу сарадње полиције две земље, коју су оценили као изванредну.

Небојша Стефановић је након састанка рекао да српска и мађарска полиција немају отворена питања.

"Ми се увек трудимо да сарадњу унапредимо како бисмо се још ефикасније борили против организованог криминала и корупције, али и решавали важна европска питања везана за миграције, борбу против тероризма и унапређење протока људи и робе. Желимо да нашим грађанима обезбедимо што бољи, безбеднији и бржи транзит кроз наше државе", рекао је Стефановић.

Министар је навео да је са мађарским колегом разговарао и о европском путу Србије, као и да му се захвалио на подршци коју Мађарска пружа нашој земљи на пољу европских интеграција, али и на блиским пријатељским односима.

"Трудимо се да достигнемо високе стандарде које Европа предвиђа и у оквиру поглавља 24 и шенгенских критеријума. Наставићемо заједно да радимо са Мађарском у интересу наших грађана и у циљу достизања критеријума који ће осигурати њихову већу безбедност", рекао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер истакао је сарадњу српске и мађарске полиције у борби против организованог криминала, илегалних миграција и других кривичних дела.

Према његовим речима, са министром Стефановићем разговарао је о унапређењу сарадње и мерама које ће побољшати рад полиција две земље у циљу бржег транзита грађана и њихове веће безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво