Најмоћнији азијски пасоши, Србија на 41. месту

Србија заузима 41. место на листи намоћнијих пасоша на свету, јер његови власници могу да отпутују у 131 земљу без визе или да добију визу по доласку, показало је најновије истраживање компаније "Хенли енд партнерс", наводи "Си-Ен-Ен".

Прво место на листи највреднијих пасоша, на основу могућности за путовање без визе или добијања визе по доласку, деле Јапан и Сингапур, чији држављани могу да путују у 189 земаља света, наводи Си-Ен-Ен

Србија заузима 41. место на листи најмоћнијих пасоша на свету, јер његови власници могу да оду у 131 земљу без визе или да добију визу по доласку, показало је најновије истраживање компаније "Хенли енд партнерс".

Од земаља у окружењу, испред српског је пасош Словеније, чији власници могу да отпутују у 179 земаља света, али и хрватски пасош, са којим је могуће обићи 167 земаља.

Северна Македонија је на 46, Црна Гора на 47, а БиХ на 51. месту.

Јужна Кореја пала је с првог места на друго и тако се придружила Финској и Немачкој. Власници тих пасоша могу да путују без визе у 187 земаља широм света.

На трећем месту су Данска, Италија и Луксембург, с чијим се пасошима без визе може посетити 186 држава, а следе их Француска, Шпанија и Шведска са 185.

Аустрија, Холандија, Португалија и Швајцарска деле пето место, а на шестом месту налазе се Велика Британија, Сједињене Америчке Државе, Белгија, Канада, Грчка, Ирска и Норвешка, наводи Си-Ен-Ен.

Највећи напредак забележили су Уједињени Арапски Емирати, који су први пут у историји овог истраживања ушли међу првих 20 и ову позицију деле са Сан Марином и Хрватском, која је најниже рангирана чланица ЕУ.

На дну листе налазе се Пакистан, Сирија и Ирак.

Последње место на листи заузео је пасош Авганистана, чији власници могу да отпутују у само 25 земаља без визе или да је добију по доласку.

Резултати компаније "Хенли енд партнерс" утемељени су на подацима Међународне асоцијације за ваздушни саобраћај.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво