Михајловићева поносна на раднике на "Коридору 10"

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинанства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић завршила је јуче четвродневну посету источном краку "Коридора 10" ка Бугарској током које је била смештена у кампу "Коридора Србије" у Белој Паланци.

Последњег дана посете Михајловићева је имала финални састанак са извођачима грађевинских радова на последњој деоници ауто-пута од Просека до Црвене реке. Она је навела да ће комплетан јужни крак "Коридора 10" ка Бугарској бити завршен на јесен, али је посебно истакла проблеме које Влада Србије и Коридори Србије имају са грчком компанијом "Актор", саопштено је из Министарства.

"Имали смо проблеме са компанијом 'Актор' која долази из нама пријатељске Грчке и надам се да више никад нећемо имати проблеме као што смо их имали с њима. Будите уверени да ћемо обавестити све међународне финансијске организације кроз шта смо све прошли са компанијом Актор", истакла је Михајловићева.

Потпредседница Владе састала се у Димитворграду и са бугарским министром транспорта Росеном Желјазковим. Главна тема разговора била је како смањити гужве на граници за грађане и привреду, а бугарски министар је најавио да ће ауто-пут од Софије до границе са Србијом бити завршен 2021. године.

На крају посете, министарка Зорана Михајловић се на траси ауто-пута испред тунела Банцарево састала са више од стотину радника који су дошли да је поздраве.

"Највише сам поносна на вас, на све што сте до сада урадили овде у Банцареву, на све што сте урадили на свим ауто-путевима кроз Србију и на јужном и на источном краку 'Коридора 10'", истакла је Михајловићева у разговору са радницима.

Министарку Михајловић је занимало да ли радници добијају плате на време и какви су услови рада и заштита на градилишту. Министарка се захвалила свим радницима и нагласила да без њих не бисмо успели да завршимо најважнију друмску саобраћајницу која нас повезује са регионом и ЕУ.

"Ви сте за мене највреднији део овог пројекта, без вас не бисмо имали ово што већ данас имамо и хвала вам на свему што сте урадили за Србију", истакла је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво