Цуцић: До 2021. решти стамбено питање избеглица

Програм Регионалног стамбеног збрињавања, заједнички вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске покренут је 2012. Циљ је да се обезбеде трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону. У најновијој етапи пројекта у Србији, у протеклих месец дана, још један број избегличких породица из Хрватске И БиХ, које 20 година чекају да им се реши стамбено питање, добиле су кључеве станова и уговоре за куповину сеоских кућа. У току је још један позив за доделу станова расељенима.

Владимир Цуцић навео је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а да је у току јавни позив за избор корисника за 250 станова у Овчи, где је прошле године усељено 235 породица.

Додаје, да је ситуација боља али далеко од тога да буде коначно решена. 

"Али очекујемо да до краја 2021. неких 7.600 породица добије кров над главом на различите начине – откупом сеоских кућа, откупом стана, куповином монтажних кућа, добијањем грађевинског материјала, али то не значи да ћемо у потпуности све да решимо", објашњава Цуцић.

Додаје да се крајем 2021. завршава програм и да до тада треба обезбедити смештај свим преосталим избеглицама.

Коментаришући мигранте наводи да је ситуација у Србији стабилна и да се тренутно у земљи налази око 3.700 миграната. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се