Србија све примамљивија туристима

На пола летње сезоне, Србија је све атрактивнија страним туристима. Би-Би-Си је Београд сврстао у пет најкреативнијих градова на свету, док домаћи туристи на одмор све више иду у бање и на планине у нашој земљи. До краја маја ове године, Србију је посетило око 1,3 милиона туриста.

Све је више оних који се одлуче да одмор проведу баш у нашој земљи. Београд се, према оцени Би-Би-Си-ја, нашао међу пет градова у којима је бујна локална креативна сцена, односно у пет најпожељнијих уметничких места. Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић сматра да је та вест веома добра препорука за туризам у Србији.

До краја маја 2019. године, Србију је посетило око 1,3 милиона туриста и остварили су око 3,5 милиона ноћења, што је за шест процената више него прошле године у истом периоду.

Лабовићева наводи да су, према подацима локалних туристичких организација, капацитети попуњени. Осим Београда, страни туристи посећују и Златибор, Копаоник, Врњачку Бању и Сокобању.

Туристи најчешће долазе из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Кине, Румуније, Хрватске, Бугарске, Русије и Немачке.

Министарство туризма, трговине и телекомуникација омогућило је домаћим туристима да конкуришу за ваучере у износу од 5.000 динара за субвенционисано коришћење услуге смештаја, ради подстицања развоја домаћег туризма.

Према речима Лабовићеве, ваучери су подељени већ средином априла. У том пројекту учествује око 1.400 угоститељских објеката, који су се пријавили за пријем ваучера.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јул 2019, 11:43) - anonymous [нерегистровани]

Turizam

Mi imamo toliko lepih mesta za turizam da nam more uopste nije ni potrebno.Treba samo malo vise uloziti i napraviti raj za turiste..Imamo i zlatarsko jezero veoma lepo kao i sam taj kraj tamo a malo iskoriscen

(четвртак, 18. јул 2019, 10:59) - Markovljev [нерегистровани]

Kina

Necu da gresim dusu, ali koliko mi je poznato let za Peking je ukinut, a po meni, ko ima ambicije za sirenje turizma, mora da ima direktan let iz Kine. U Prag leti dnevno najmanje jedna linija iz Kine a Prag je pun kineskih turista a cesku godisnje poseti 10 miliona turista. Toliko za poravnanje a imamo slicne uslove za turizam.