Поплава обуставила парничења у Првом основном суду у Београду

Парнично одељење Првог основног суда у Београду не ради од 24. јуна због поплаве у судској згради у Булевару Николе Тесле 42а (бивша зграда Аероинжињеринга), до које је дошло после обилних киша.

Рад суда је онемогућен, суђења се не одржавају, јер је из безбедносних разлога искључена струја. Како кажу за Танјуг из суда, предмети нису оштећени, нити уништени.

Суд ће поново почети са радом након што се у потпуности осуше поплављене просторије и санира настала штета, мада у суду не могу да прогнозирају када ће то бити. Тада ће биће познато и да ли постоје оштећења и у којом обиму на електричној рачунарској опреми и мрежи, као и серверу суда.

Тренутно се ради на сушењу просторија у које је продрла кишна канализација. 

Управа суда је због тога привремено организовала посао који се тиче неодложних и орочених радњи са других судских адреса и основних судова, а тичу се предаје писмена, експедовања одлука, међународне овере докумената Апостил, издавања уверења из надлежности основног суда.

Рочишта која су заказана од 24. јуна до даљњег, за сада извесно до 21.јула, не одржавају се пред овим судом, а странке ће бити благовремено обавештене писаним путем о новим терминима заказаних рочишта, рекла је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

"Судије и судско особље из грађанске и извршне материје, долазе редовно на посао и предузимају све радње на предметима у складу са новонасталим условима за рад. Такође је организован и поподневни рад у згради Првог основног суда на адреси Зорана Ђинђића број 104, одакле се експедују и разводе одлуке, заводе нови предмети, писмени поднесци странка и предузимају све остале радње на предметима", напоменула је Станковићева.

Такође, издавање уверења из надлежности основног суда грађани могу захтевати пред Другим основним судом у Београду и Трећим основним судом у Београду.

Уверења о лишењу пословне способности не могу издавати до поновног успостављања рада суда, нагласила је Станковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво