УНС: Хитно пронаћи ко стоји иза медијског линча Дарије Ранковић

Удружење новинара Србије саопштило је да је запрепашћено увредама на сајту valjevskapodvala.com које су упућене ваљевској новинарки и уредници портала kolubarske.rs Дарији Ранковић. УНС тражи да полиција и тужилаштво хитно утврде ко стоји иза тог медијског линча, како би Ранковићева могла да тражи правду на суду.

На порталу valjevskapodvala.com објављена су два текста, уз монтиране фотографије, у којима се вређа Дарија Ранковић и оптужује да руши градску власт.

Како је УНС-у рекла Ранковићева, то је још један сајт који служи како би је понизио и омаловажавао и да је вербалном насиљу изложена од како је поднела тужбу 2017. године против главног и одговорног уредника Радио Ваљева Зорана Мајдака због увреда у отвореном писму које је читано на овом радију.

Пријавила сам случај полицији да открије ко стоји иза портала, јер он није регистрован, нити има импресум. Ово је још једна интернет страница, сем kolubarski.info, на којој ме отворено пљујују", навела је Ранковићева.

УНС истиче да је издавач портала kolubarski.info, у коме се Ранковићева оптужује да је "ваљевски лажов године", добио новац на овогодишњем медијском конкурсу Града Ваљева.

То удружење подсећа да је после претњи на друштвеним мрежама упућених дописници Н1 са Косова Зани Цимиљи полиција за само један дан открила ко иза њих стоји.

Из УНС-а очекују да и у овом случају полиција и тужилаштво делују ефикасно и одвраћајуће на сваког ко вређа особе које раде посао од јавног интереса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи