Ракете "мистрал" за српски ПАСАРС

Од 20 споразума који ће бити потписани током посете француског председника Емануела Макрона Србији пет је из области наоружања и војне опреме. Помоћник министра одбране у Сектроу за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић рекао је за РТС да Србија и Француска имају потписан споразум о стратешком партнерству и да већ сарађују.

Ненад Милорадовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су набављени "Ербасови" хеликоптери. Такође, пре две године од француских произвођача набављено је више стотина оптоелектронских уређаја.

Истиче да се сарадња односи на производе највишег технолошког нивоа. Србија и Француска заједно учествују и у мировним мисијама.

Милорадовић каже да ће бити потписана три меморандума о разумевању и да се они односе на радарске и електронске системе али и на сарадњу у области производње и одржавања тих система у Србији.

Када је реч о набавци нових система наоружања, Милорадовић наводи да је конкретно реч о ПВО систему "мистрал" за који каже да је један од најбољих у свету.

Планирано је да се тај систем интегрише у систем ПАСАРС чиме ће се способност Војске Србије значајно подићи.

Милорадовић наглашава да су у питању најсавременије технологије и да је стратешки циљ да се њима опреми Војска Србије и да се, што је могуће више, подигну њене способности да одговори на савремене претње.

"То је прави пут да се очува мир и стабилност у региону", рекао је Милорадовић.

Каже и да уз то иде оспособљавање домаће индустрије да учествује у технолошкој утакмици у свету.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво