Михајловић: Сви морају да реагују кад знају да постоји насиље

Потпредседница владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић најоштрије је осудила последњи случај родног насиља који се десио у Панчеву, када је још једна жена изгубила живот.

"Не постоји оправдање ни за један облик насиља, а када се деси овако нешто као данас у Панчеву онда је то за сваку осуду, јер представља пораз целог друштва. Још једном позивам све да реагују, не смемо бити имуни на насиље, коме год да се дешава око нас. Сваки облик насиља морамо осудити и на њега реаговати, јер оно није приватна ствар и погађа сваког од нас", рекла је она.

Михајловићева је истакла да је тај случај насиља над женама показао да Закон о спречавању насиља у породици није довољан, јер сви морају да реагују кад знају да постоји насиље.

"Сматрам да закон треба да се побољша увођењем мера, како заштите жена, тако и мера против насилника, које већ имају европске земље. Увођење посебних наруквица за насилнике може бити једна од тих", изјавила је потпредсеница владе и указала да чак ни забрана приласка жртви не штити довољно жртве насиља.

Она је поновила апел да грађани пријаве насилнике и да је за искорењивање насиља над женама неопходно укључивање читавог друштва, медија, цивилног сектора и сваког појединца и појединке, наведено је у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар