Деманти поводом вести о паду спортског авиона у Хрватској

Интернет портал РТС-а је 14. јуна објавио вест о паду спортског авиона код Хвара и том приликом од "Јутарњег листа" пренео нетачну информацију да се ради о летелици "сила-450", коју производи српска компанија "Аероист Јуроп" (Aero-East-Europe).

Интернет портал РТС-а извињава се компанији "Аероист Јуроп" због објављивања нетачне информације. Текст демантија објављујемо у целости:

"Поштовани,

У Вашем издању од 14.06.2019. године, у чланку са насловом 'Спортски авион срушио се код Хвара' објавили сте неистиниту, непроверену и нетачну информацију о паду авиона у близини Хвара, наводећи да се ради о типу авиона 'сила-450' који производи 'Aero East Europe' д. о. о. из Србије.

Из других медија се сазнало да се ради о ултра лаком авиону типа 'дел-40' другог произвођача, немачке регистрације, који се кретао од Дубровника ка Лошињу.

Том информацијом сте нашој компанији нанели велику материјалну и моралну штету.

Компанија 'Aero East Europe' д. о. o, основана у Краљеву 2006. године, а од 2017. године са седиштем у Јагодини, до сада је продала и извезла преко 200 авиона на тржиште Србије, Европе, као и Либије и Турске, а од недавно извозимо и на америчко тржиште.

Наши авиони типа 'сила-450Ц', 'сила-600' и 'сила-750' се највише користе у школама за пилоте у едукативне сврхе, спортско и приватно летење, у пољопривредне сврхе, за противпожарно извиђање, надгледање граница, медицински транспорт и аеро-фото снимање."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво