Међу жртвама нема наших туриста, повређено шест држављана Србије

Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић потврдила је за РТС да међу страдалима у невремену на Халкидикију нема туриста из Србије. Лакше је повређено шест држављана Србије. Министар здравља Златибор Лончар истиче да су сви повређени збринути и да нико није животно угрожен.

Драгана Глишић је рекла да су у болници у Неа Мудањи потврдили да су српски туристи лакше повређени и да нису задржани на болничком лечењу.

Грчки медији пренели су да је тринаестогодишња девојчица из Србије повређена и пребачена у болницу "Гениматас" у Солуну. Глишићева је рекла да девојчица није животно угрожена. Њен отац се јавио конзулату и рекао да је девојчица добро и да планирају што пре да крену у Србију.   

Како је истакла, успостављена је струја и телефонске везе које су биле у прекиду на Халкидикију. 

Претходно је истакла да нико од наших држављана није тражио помоћ Конзулата у Солуну, али да у неким деловима погођеним олујом нема струје и интернета и да су везе у прекиду.

Указала је да је највећи удар невремена био на потезу Неа Мудања–Неа Каликратија–Неа Плогита–Неа Плаја. И Касандра, такозвани 'први прст' на Халкидикију је погођен, односно место Неа Потидеа, погођен је и 'други прст' Ситонија–Неос Мармарас и Никити где је невреме било мањег интензитета.

Навела је да је грчки министар унутрашњих послова у Нео Мудањи па претпоставља да је тамо била најтежа ситуација.

Указала је да је било велико невреме и да је ветар дувао 100 километара на сат и истакла да су све службе на терену, а да је добра информација да се време стабилизовало.

Додала је да најављују још једно невреме мањег интезитета вечерас, као и да ће пратити читаву ситуацију.

Лончар: Нема животно угрожених држављана Србије

Министар здравља Златибор Лончар потврдио је да је шест држављана Србије повређено у невремену које је погодило грчко полуострво Халкидики, истичући да су сви збринути и да нико није животно угрожен.

Министар Лончар је рекао да је понуђена помоћ нашим грађанима ако неко од њих одлучи да се раније врати.

"Повређено је шесторо наших грађана у Грчкој, они су сви збринути. Све време смо у контакту са представницима наше амбасаде и конзулата у Атини и Солуну. Као министарство здравља понудили смо помоћ грчком министарству здравља, а ако буде било потребе да се неко од наших грађана врати у Београд, организовали смо све да можемо да одемо по њих", рекао је Лончар уз молбу да се не шири паника.

И за вечерас је најављено невреме, али не таквог интензитета као у среду увече. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво