Ускоро ће опет замирисати хлеб из пекаре која је била потопљена

Месец дана после поплаве у Лучанима, власницима потопљене пекаре у Ђераћу стигла је помоћ коју је обећао председник Србије Александар Вучић.

Фасада је поново урађена, али у пекари већ месец дана не мирише хлеб. Под водом је било 12 машина, а оштећена је сва опрема.

У обиласку поплављеног подручја у то се уверио председник Србије и четрнаестогодишњем Милошу обећао помоћ.

"Велика част за мене и за моју породицу, једва чекам да мајстори заврше за неких десетак-петнаестак дана да бих ја поново кренуо да радим, производио што више хлебова", рекао је Милош Матијевић из Ђераћа.

Да Матијевићи поново започну производњу, електричари и керамичари своје послове приводе крају.

"Све ово што је било од ове керамике, ово подлупило од воде, влаге, то смо морали да скинемо. Ове здраве нисмо ништа дирали. Сређивали смо то, радимо, урадили смо можда веч неких 350 квадрата", истиче керамичар Марко Шибинац.

Сваки пут када се Бјелица последњих година изливала у Ђераћу, под водом је била и пекара. Четворочланој породици производња хлеба и пецива једини је приход, а штете сами нису могли санирати.

"Помоћ која је обећана од господина председника, значи све је испуњено од помоћи, прво као људско нешто што је људски, што је једини председник који је дошао да види нас... ми годинама, исти проблем имамо", истиче Мира Матијевић.

Када машине стигну са ремонта, Милош се нада да ће поново у трећу смену. Нада се и да ће председник Србије испунити још једно обећање. Да поново дође и проба њихов хлеб.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво