Дванаест нових линија из Ниша – полеће и "Ер Србија"

Са Аеродрома "Константин Велики" у Нишу креће дванаест нових линија ка европским земљама. Карте су увелико у продаји, а после дужег времена са овог аеродрома летеће домаћа авио-компанија.

За путовање до десет европских градова, током првих пет месеци ове године услуге нишког аеродрома искористило је нешто више од 135 хиљада путника. Очекује се да ће их убудуће бити више, јер од половине јула креће дванаест нових линија.

Карте могу да се купе од пре месец дана.

"Ја мислим да је најјефтинија дестинација Тиват, али и Љубљана је јако повољна. Ту се цене крећу, већ повратна карта за неких педесетак евра може да се нађе", каже туристички радник Сања Божилов.

На аеродорму је, кажу, све спремно за повећан обим посла а линије су изабране на основу потреба дијаспоре и интересовања туриста, али и на основу потреба потенцијалних инвеститора и пословних партнера. Зато највише полазака за Немачку.

"Анализирали смо присуство страних компанија у региону југоисточне Србије, њихова седишта, и фабрике у осталим државама у Европи и покушали да обезбедимо до тих дестинација такође везе, јер сматрамо да ћемо на бази позитивних искустава компанија које су већ присутне у региону, моћи ефикасније да радимо на привлачењу нових инвеститора", каже Милан Ранђеловић из Кацеларије за локални економски развој Ниша.

Пи-ар аеродрома Ниш Иванка Станисављевић каже да је читав тим са великим усхићењем спреман за дочек првог авиона компаније "Ер Србија" који ће слетети петнаестог јула.

Уз то, и позив туристичким агенцијама да искористе близину аеродрома и огранизују чартер летове бар током летње сезоне, јер тренутно нема летова ни до једне од медитеранских земаља.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи