Састанак CarGo и Комуналне полиције, данас без протеста

Председник Удружења грађана "CarGo" Александар Вучић и директор компаније CarGo Текнолоџис Вук Губеринић састали су се у Београду са начелником Комуналне полиције Иваном Дивцем. Навели су да се од Комуналне полиције очекује да престане са пружањем асистенције саобраћајној инспекцији док се суд не изјасни о процесима који су у току у вези са одузетим возилима.

Александар Вучић је рекао да захтевају да се прво поштује претпоставка невиности, наведено је у саопштењу CarGo.

"Ми потпуно поштујемо законе, те зато чекамо и судове да реше спорове већ одузетих возила, где ће се видети да не постоји правни основ одузимања возила члановима нашег удружења који помажу другим члановима", рекао је Вучић и додао да се Иван Дивац одазвао јучерашњем позиву за састанак на коме је објаснио по чијем су налогу деловали и да из тог разлога данас неће бити блокаде испред Комуналне.

Међутим, Вучић напомиње да CarGo неће одустати од масовних протеста, ако градски органи не одустану од нелегалног прогона".

Из удружења је наведено и да ће у понедељак објавити снимак на коме се јасно види како је припадник Интервентне полиције ударио члана CarGo након ненасилне акције спречавања отимања још једног CarGo возила.

Председник Удружења CarGo најавио је да ће овај снимак као доказ бити прво предат тужилаштву, а онда и прослеђен медијима и објављен на друштвеним мрежама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи