Ђорђевић обишао напуштено дете из Вишњице

Након сазнања да је у Вишњици пронађено дете старо годину и по дана, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је напуштено дете које је смештено у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској како би се уверио да ли је збринуто на најбољи могући начин.

Зоран Ђорђевић је захвалио свим надлежним органима који су одмах поступили у складу са својим овлашћењима, као и савесним грађанима на брзом реаговању и пружању адекватне помоћи.

Како каже министар, још једном смо сви заједно показали да смо одговорно друштво које има изражену емпатију према другима и које увек пружа помоћ онима којима је она неопходна.

"Једна од приоритетних активности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања којој се придаје посебна пажња јесте заштита деце од насиља, злостављања и занемаривања, јер свако дете заслужује и мора да има најбољу заштиту и право на безбрижно одрастање. Дете које је напуштено биће у што краћем периоду смештено у једну од хранитељских породица, а након тога, у складу са његовим потребама, Центар за социјални рад Палилула и Лесковац, одлучиће о даљим поступцима који су у најбољем интересу за дете", рекао је министар.

Ђорђевић је истакао да се у извештају који је доставио Центар за социјални рад наводи да је дете емоционално и хигијенски запуштено без видљивих трагова које би указивало на друге врсте запуштања и злостављања детета. Како каже, најбитније је да је то дете сада на сигурном и да је живо и здраво.

"Од октобра прошле године ово је четврти случај напуштања детета. Министарство ће и овај, као и сваки претходни пут, учинити све да ове дете расте у здравом окружењу и има све предуслове за срећно детињство и светлију будућност", закључио је Ђорђевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво