Удовичић са младима: Усавршавање кључ успеха

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у Палати Србија учествовао је у омладинском дијалогу на тему "Улога грађанског образовања у креирању школе/друштва по мери деце и младих".

Вања Удовичић је пред великим бројем младих саветовао да је данас неопходно усавршавање у свакој професији како неко постао врхунски у тој делатности и саслушао сва питања учесника.

"Увек је највећи изазов наћи праву комуникацију међу људима, као и праву путању како млад човек да се изрази, али и како да се на прави начин искаже и помогне развоју целокупног друштва. Ми морамо да слушамо младе људи, заједно да учимо и радимо. Млади имају другачију енергију, знање и на извору су свакодневних иновација у односу на нас", рекао је Удовичић се Удовичић младима.

Удовичић је навео да се зато на младе гледа као на јединствене партнере и најјачу снагу друштва.

"Из тог разлога од њих тражимо одговорност, да не прећуте, већ да се говоре и саветују. Заједничким снагама да урадимо најбоље за друштво", поручио је Удовичић.

Према његовим речима, план је да се на територији целе Србије кроз рад у канцеларијама за младе и омладинске клубове омогуће први кораци, односно учи и предају разна искуства.

"Животно учење и усавршавање је кључ успеха у свакој професији. Увек мора да се едукује и буде гладан и жедан за упијањем знања", рекао је Удовичић и додао да је циљ да се кроз такав пројекат искажу све жеље и развију све могућности.

"Сви сте садашњост, немамо времена да причамо о будућности и генерацијама, већ о почетку", поручио је министар, нагласивши да нико не би смео да буде задовољан просеком.

Директорка УНИЦЕФ-а за Србију Ређина Де Доминићис такође је истакла значај те теме.

"Овај вид дијалога међу младима је један од пројеката УНИЦЕФ-а у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини са жељом да се појача кохезија и мир у свету. УНИЦЕФ блиско сарађује са министарством омладине и спорта и просвете, науке и технолошког развоја са циљем учешћа младих и развоја вештине у школском и осталом образовању", закључила је Де Доминићис.

Весна Недељковић, помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја, продубила је тему са младима из дела просвете и захвалила се министру Удовичићу на великим пројектима и сарадњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара