Сајам наоружања – од сајамске хале до полигона у Никинцима

Поводом 70 година постојања предузећа "Југоимпорт-СДП" у Никинцима је за војни врх и бројне иностране делегације које су посетиле међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2019", уприличен приказ са бојевим гађањем.

Приказ, коме је присуствовао и министар одбране Александар Вулин, био је прилика за промоцију средстава наоружања и војне опреме из развојног и производног програма овог предузећа али и ВТИа и Одбрамбене индустрије Србије, о којима је говорио представник "Југоимпорт-СДПР" Александар Лијаковић. Командант приказа био је директор Техничког опитног центра пуковник Слободан Илић.

Налетима тренажног авиона "ласта" отпочео је приказ, након чега су уследили борбени заокрети и понирања авиона Г-4 и ракетирање стационарног циља невођеним ракетним зрнима 128мм М15 што је нова верзија познате "муње", саопштило је Министство одбране.

Симулацијом тактичке ситуације напада терориста у урбаном подручју припадници САЈ-а демонстрирали су гађање пиштољем ЦЗ999 и пушком пумпарицом. Гости су могли да се увере и у перформансе беспосадног возила "милош" и оклопног возила "лазар-3", из којих су гађани различити циљеви даљински управљаним борбeним станицама са митраљeзима.

Бојевим гађањем своју снагу је демонстрирала и самоходни топ-хаубица 155 мм НОРА Б52, а у широкој лепези приказаног наоружања и војне опреме нашли су се авион "сова", артиљеријски ПВО систем ПАСАРС, ракете "маљутка" 2ф и 2Т5, модуларне пушке у калибру 6.5мм са оптичким и видео нишаном, нове снајперске пушке, различита муниција и системи наоружања ватрене подршке...

Предузеће "Југоимпорт-СДПР" оријентисано је пре свега на развој и производњу сложених борбених система, интеграцију наступа и промоције одбрамбене индустрије Србије на светском тржишту наоружања и војне опреме, као и опремања Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова сложеним наоружањем из увоза али и из сопствене производње, што уједно чини "Југоимпорт-СДПР" лидером у области наоружања и војне опреме у региону и респектабилним учесником на светском тржиштy.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво