Шта може да задржи лекаре и медицинске сестре у Србији

Уговоре о раду данас ће добити 100 најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији, и 158 најбољих ученика средњих медицинских школа.

Др Далила Шачић је дипломирала 2015. године. Наредне године је започела волонтерску специјализацију из интерне медицине. Уписала је и докторске академске студије из молекуларне медицине.

Прошле године започела је радни однос на одређено у Клиничком центру Србије, а данас прима уговор на неодређено. Радиће на кардиологији.

"Кардиологију највише волим, од детињства је, уз мог оца који је био кардиолог, срце вукло ка томе", каже Далила Шачић.

Иако је имала понуду да докторске студије настави у Немачкој, остала је у Србији.

"Одлучила сам да останем јер сам овде почела докторске студије и специјализацију. Немам ништа против усавршавања у иностранству, али сам желела да радим у Клиничком центру", истакла је др Шачић, која се нада да ће једног дана бити професор на Медицинском факултету.

Директор КЦС-а, проф. др Милика Ашанин, навео је да су гледали да испуне жеље лекара, али и потребе здравствених установа. Од 2018. је, истиче, укупно примљено 220 лекара.

"Имамо доста повољну ситуацију, попунили смо празан простор у анестезиологији и радиологији, попуњавамо остале области", рекао је др Ашанин.

Истиче да држава ради на свим предусловима како би обезбедила останак лекара и медицинског особља. Велики су радови у целом Клиничком центру, Ургентном центру, стиже добра опрема, имају шансу да направе академску каријеру, наводи др Ашанин.

"Желе да остану овде и ми се боримо да направимо добар подмладак, добру смену генерација и да нас наследе најбољи", закључио је директор Клиничког центра Србије, др Милика Ашанин.

У 12 часова у Палати "Србија" уговоре о раду ће уручити председник Србије Александар Вучић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво