Кад бујица потопи и спрат – лучанска фабрика обнавља куће радницима

Предузеће "Милан Благојевић-Наменска" из Лучана издвојило је 10 милиона динара за збрињавање запослених у том предузећу који су претрпели штету од поплава почетком овог месеца. Стручне комисије сагледале су стање на терену и новац је уплаћен на рачуне 26 угрожених радника који живе у 20 домаћинстава.

Река Бјелица је породици Илић у Турици потопила и спрат куће. Процењено је да цео објекат мора да се сруши, јер у тој кући више не може да се живи. Нову кућу, сами не могу да направе. Саградиће је од фабричког новца.

"Колеге су ми долазиле три дана, помагале су да рашчистимо ово све, да распремим и да направимо другу кућу и то нам много значи", истиче Марко Илић.

Нешто мању штету имали су Матијашевићи у Ђераћу. И после двадесетак дана од повлачења реке из њиховог дома зидови су још пуни влаге.

''Ми не би могли, не би имали средстава својих довољно ни да започнемо, камоли да завршимо ово што треба да урадимо", каже Владе Матијашевић.

"Издвојено више од десет милиона динара"

На списку угрожених од поплава нашло се 26 радника наменске из Лучана. За решење њихових проблема издвојено је више од десет милиона динара.

Зависно од степена угрожености, од 50 хиљада до преко милион динара по домаћинству.

Милка Јовановић Божић, из службе за односе са јавношћу предузећа "Милан Благојевић-Наменска", наводи да имају много радника, чак и чланова њихових породица који нису запослени у тој фирми, којима плаћају лечење било у иностранству, било у земљи.

Плаћање лечења, како је додала, укључује и све трошкове превоза и све што је преко потребно да би се људима пружила шанса за излечење, за помоћ и за бољи живот.

Комплетна штета у двадесет домаћинстава радника наменске из Лучана, надокнађена је захваљујући солидарности вредној похвале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи