Пашалић: Мала матура стресна, код деце не треба стварати неповерење

Заштитник грађана Зоран Пашалић рекао је за РТС да је покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Министарства просвете поводом ситуације са тестовима за малу матуру од прошле недеље.

Зоран Пашалић је, гостујући у "Београдској хроници", рекао да су права детета повређена и да ће се видети ко је одговоран. Навео је да чека одговор Министарства.

Нагласио је да полиција, тужилаштво и судови раде свој део посла, и да Заштитник не улази у њихове надлежности већ да се бави оним што је његов део посла, а то су права детета.

Подсећа да је поступак покренуо на сопствену иницијативу после сазнања из средстава јавног информисања.

Када је реч о протестима деце, рекао је да је неко са њима требало да разговара јер деца могу да буду употребљена и злоупотребљена у било које сврхе.

Говорећи о објављивању имена неке деце, указао је да деца имају посебну заштиту и да је топотање за оне који контролишу рад медија.

Истиче да се већина деце за малу матуру спрема месецима и да они очекују много, да се исправе неке евентуалне неправилности које су се појавиле током школовања. Због тога су, каже, под стресом.

Ако се код деце ствара неповерење код старта, Пашалић је упитао какав ће онда бити њихов однос према заједници и држави.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво