Ђорђевић: Амбициозан план, велика захвалност Норвешкој

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је, поводом завршетка фазе пројекта "Оснаживање центара за социјални рад на територији Србије", да је читав пројекат подразумевао четири фазе и захвалио Норвешкој на помоћи и подршци.

"Кренули смо амбициозним планом који подразумева четири фазе. Прве две фазе је министарство финансирало и оно се тицало управљања људским ресурсима током процеса у центрима за социјални рад. Затим смо покренули пројекат где смо укључили општине Кучево, Ковин, Мали Зворник, Трстеник, да бисмо у тим центрима за социјални рад на малом узорку видели шта би требало да се промени", изјавио је Зоран Ђорђевић у Влади Србије.

Према његовим речима, трећа фаза је успешно реализована у сарадњи с норвешком амбасадом и Канцеларијом УН за пројектне услуге (УНОПС), а подразумевала је реорганизацију начина рада, а тицала се и професионалне компетенције запослених.

Четврта фаза би, додаје, требало да буде све оно што је уочено и треба да се промени, пре свега рад на инфраструктури и на бољим условима рада.

"Сви запослени у службама за социјални рад знају да смо радили на побољшању материјалног положаја запослених, али Влада Србије као што знате, невезано за ово, законом о платама у државним органима и јавним службама и платним разредима ради на унапређењу положаја запослених како би имали бољи положај у центрима за социјални рад и социјалну помоћ", истакао је Ђорђевић.

Министар напомиње да ће бити доста активности у наредном периоду, уз очекивање да ће Србија имати значајно боље центре за социјални рад који ће одговорити изазовима времена и потребама грађана.

Амбасадор Норвешке у Србији Арне Санес Бјорнстад изјавио је да је задовољан урађеним у протеклом периоду, захваливши се најпре Министарству рада и запошљавања.

"Помоћ је потребна људима који су најугроженији. Али, потребно је пружити помоћ и људима који пружају помоћ. А то је суштина овог пројекта", рекао је Бјорнстад.

Амбасадор је захвалио и канцеларији УН за пројектне услуге – УНОПС, на анализи, како би се уопште и започео процес побољшања система социјалне заштите.

Из Канцеларија УН за пројектне услуге (УНОПС) медијима се обратио Марко Вујачић, који је указао на значај даљег унапређења рада на овој теми.

"Заиста је привилегија бити део овог пројекта. У питању је добро организован систем, с високо мотивисаним и квалитетним стручним кадром. А ту су и препоруке које ће у будућности дати побољшање", истакао је Вујачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи