Велика конкуренција за упис на ЕТФ, кандидати конкуришу на неколико факултета

На Универзитету у Београду први своје знање проверавају будући студенти електротехнике. Наш најстарији и највећи универзитет уписује 15.450 бруцоша, од тога 9.600 академаца моћи ће да се школује о трошку државе.

На једном месту младост и знање. Будући бруцоши долазе и из Црне Горе, Македоније, Републике Српске.

"Дошао сам да се потрудим да упишем ЕТФ, да се упишем на буџет, ако не самофинансирање, боже мој. Идем и на ФОН полажем, и на Машински факултет", каже Андрија Марковић. 

Међу кандидатима је и Момчило Милић, чији је први избор ЕТФ, а каже да ће пробати и на ФОН-у и на Природно-математичком факултету. 

Већина је одлучила да полаже математику, док ће мање кандидата сутра полагати физику. Комбинују полагања на по три факултета.

"Полажем само математику, надам се да ћу урадити што боље могу", наводи Лана Јевремовић. 

"Као што видите, они сви полажу у истим условима, под идеалним организационим околностима, ми смо се потрудили да као и сваке године ово организујемо на најбољи могући начин, тако да о регуларности сигурно не треба да брину. Радује нас што је просечан успех који су донели из средње школе висок 4,74", каже проф. Мило Томашевић, декан Електротехничког факултета. 

На основу награда са такмичења, тридесетак кандидата је ослобођено пријемног, а партнерске компаније дају десет стипендија за будуће софтвераше. Решења ће бити објављења после подне, а резултати теста из математике око 22 сата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво