Домети домаће одбрамбене индустрије пред очима света

Најновији домети домаће одбрамбене индустрије домаћој али и светској јавности биће представљени на Сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2019", који почиње сутра и траје до петка.

Помоћник министра одбране Ненад Милорадовић рекао је за РТС да се сајам, за 15 година колико постоји, много променио и да има много више излагача.  

Како каже, тајминг није баш најбољи пошто је прошле недеље био сајам у Паризу, а ове недеље је у Москви. Међутим, сајам у Београду је ипак привукао пажњу, што говори о позицији српске одбрамбене индустрије на тржишту, поручио је Милорадовић.  

Наводи да је примарни задатак српске одбрамбене индустрије да опреми Војску Србије најсавременијим системима.  

Истиче да се у овом тренутку дешава опремање пешадијских јединица новом генерацијом оклопних борбених возила, стрељачким наоружањем, оптоелектронским системима, разним врстама нове муниције.

"Затим, најсавременијим артиљеријским системима са високим нивоом аутоматизације, са вођеним ракетама. То је нешто што значајно подиже способност наше артиљерије", каже Милорадовић и додаје да следи модернизација оклопних борбених возила и тенкова. 

Према његовим речима, војска је имала дуг период заостајања из разних разлога, али Министарство и држава чине напоре да се на најефикаснији могући начин то стигне и да будемо на нивоу збивања у региону. 

Каже да Србија рачуна на сопствену одбрамбену индустрију и да је то традиција дуга скоро два века. 

Покровитељ сајма "Партнер 2019" је Министарство одбране Републике Србије, суорганизатор ЈП "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор "Београдски сајам".

На сајму ће наступити 128 излагача, 96 из Србије и 32 из иностранства. Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Немачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, Босна и Херцеговина – Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка Република, Белорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 16:04) - anonymousD.M [нерегистровани]

Doslo vreme

Ako udjemo u NATO izgubicemo deo teritorije ako ne udjemo imacacemo nasu teritoriju mozda i jos nesto zavisi koliko smo sposobni.

(понедељак, 24. јун 2019, 15:23) - anonymous [нерегистровани]

Sve ljude, nase strucnjake raznih profila i oblasti,

koji su radili na osavremenjavanju i unapredjenju naouruzanja i orudja VS, treba nagraditi i dobro platiti. Njihova zasluga u odbrani drzave nije nista manja od ljudi koji ce sutradan u eventualnoj odbrani drzave rukovati tim orudjima i oruzjem.

(понедељак, 24. јун 2019, 14:43) - milan [нерегистровани]

Nivo!

"...i da budemo na nivou zbivanja u regionu...?"

Nadam se da je to lapsuz. Gornji zapis govoru da Srbija
nije na nivou u regionu što me skoro užasava.Pa u kojem
ste vi to regionu sa kojim u usporedbi niste na nivou? Sa
kojim državama to niste na nivou?

(понедељак, 24. јун 2019, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

kranj

Baš mi se dopada koje države nastupaju: Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

(понедељак, 24. јун 2019, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Udjite u nato

Dok ne izgubite svu teritoriju.
Ili kraljevina,