Невреме у Београду кроз записе грађана и репортера

Због обилне кише која је данас после подне пала у Београду, део ауто-пута на Новом Београду је поплављен, а аутомобили се отежано крећу или стоје због висине воде. Понегде у Београду и око 60 литара кише по метру квадратном за сат и по, саопштио РХМЗ. 

Због јаких пљускова прилази Београду су готово скроз закрчени, па су колоне аутомобила дугачке по неколико километара.

На друштвеним мрежама корисници из различитх делова Београда поставили су снимке поплављених улица, обореног дрвећа. У неким деловима Новог Београда дошло је и до нестанка струје. 

Из Новог Београда грађани шаљу снимке поплављених улица.

Киша је донела и невоље станарима Сарајевске улице. 

У појединим београдским насељима пало је данас по подне око 60 литара кише за само сат и по, речено је Танјугу у Републичком хидрометеоролошком заводу (РХМЗ).

Падавине су, како је речено Танјугу, биле неуједначене и на левој обали Дунава, односно у Борчи, Котежу...пало је више од 50 литара по метру квадратном, а мештани су пријавили да је вода продрла и у куће.

Према тренутним подацима са којима располаже РХМЗ, на Макишу је пало око 60 литара кише, док је у другим деловима, попут Бањице, пало свега неколико литара.

Поплаве у Котежу 

У београдском насељу Котеж поплављена је Падејска улица и шире подручје око те улице.

Грађани су блокирали Котешки пут, тражећи да неко дође из надлежних служби јер су им куће поплављене.

Ангажоване су и две интервентне полицијске јединице, због тога што су поједини возачи намеравали колима да прођу, али им окупљени грађани то нису допустили.

Окупљени су, у међувремену, пропустили кола Хитне помоћи.

Како јавља репортер РТС-а, у неким кућама има пола метра воде.

Од 1. до 23. јуна, наводе у РХМЗ, пало је више од 100 литара кише по квадратном метру у Београду, чиме је премашена просечна количина падавина за месец јун, која износи 85 литара.

Местимично је падао град, али веома слабог интензитета и није починио никакву материјалну штету.

У наставку вечери очекује се још падавина ниског интензитета, истичу у Заводу.

Невреме је данас захватило и Банат, Западну Србију, Шумадију и друге крајеве земље. Град који је достизао величину тениске лоптице, нанео је штету воћњацима и стамбеним објектима.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је раније на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним ветром од данас до 25. јуна.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 08:20) - anonymous [нерегистровани]

BG

Beograd na vodi i pod vodom.

(понедељак, 24. јун 2019, 06:21) - anonymous [нерегистровани]

BG

Nas glavni grad kao berlin pre 120 god
Nema ni kisnu kanalizaciju valjanu

(недеља, 23. јун 2019, 23:20) - Jovo [нерегистровани]

Nbg

Pa na Nbg se najvise zidaju stambeno poslovni kompleksi i svi se kace na postojecu kanalizaciju koja ne moze da primi vise korisnika treba kazniti bahate investitore koji zidaju objekte ili da uloze novac u novu i vecu kanalizaciju.

(недеља, 23. јун 2019, 23:17) - Огњен [нерегистровани]

Треба очистити ...

кишну канализацију и ослободити шахтове пре овако великих падавнина. Нема вода где да оде када је све зачепљено. А то се ради током целе године.