Радојичић након хитне седнице Штаба: Службе у приправности

На основу упозорења добијеног од РМХЗ-а да је на снази црвени метеоаларм командант штаба за ванредне ситуације Града Београда градоначелник проф. др Зоран Радојичић одржао је ванредну седницу штаба где је све чланове упознао са предстојећим невременом и наложио да све ресурсе ставе у максималну приправност.

Поводом упозорења РХМЗ-а да је на снази црвени метеоаларм, проф. др Зоран Радојичић апеловао је на грађане да обрате пажњу на своје домове и прилагоде их предстојећим условима.

"Апелујем на све суграђане да затворе прозоре, гаражна врата, и све просторије где може ући вода. Да склоне ствари са равних кровова и осигурају све на терасама као и да у току грмљавине угасе електричне уређаје. Такође, саветујем грађанима да без преке потребе не крећу на пут, међутим ако се током невремена нађу на њему да зауставе своје возило на сигурно место и сачекају да невреме прође", рекао је Радојичић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Градоначелник је поручио Београђанима да обрате пажњу на улегнућа и ниске позиције где постоји могућност да се услед обилних падавина накупи већа количина воде, и да се труде да избегавају таква места.

Први човек Београда и комадант Штаба за ванредне ситуације Града Београда дао је свим субјектима заштите и спасавања налог да спроведу оперативне и и превентивне мере.

Радојичић поручује и да се су све комуналне службе налазе у стању појачане приправности.

"Све наше комуналне службе су у приправности и спремне да одговоре на сваки вид изазова који производе временске непогоде", поручио је градоначленик.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним ветром од данас до 25. јуна. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво