Парк у "Београду на води" средином августа

Председник Александар Вучић обишао је радове на парку у оквиру пројекта "Београд на води".

Вучић је током обиласка приметио да ће тај парк бити један од најлепших у Београду и навео да се очекује да буде отворен средином августа.

Парк ће бити површине 2,7 хектара, а до сада је уређено два хектара.

Биће засађено око 140 садница различитог дрвећа и урађена стаза за трчање, дуга близу 700 метара.

Парк има игралиште за децу, спортски терен, столове за стони тенис, као и простор за излете.

Председник је радове обишао са министром финансија Синишом Малим, градоначелником Зораном Радојичићем и замеником градоначелника Гораном Весићем.

Молба Београђанима за стрпљење 

Замолио је Београђане за стрпљење и разумевање због радова у центру престонице. Додао је да је јутрос обишао Београд и да се уверио да је добар део града раскопан због радова, као и да је добио фотографије из Новог Сада и из делова Ниша.

Зато је исту молбу, за стрпљење и разумевање, имао и за житеље тих градова.

"Немамо друго време, осим у периоду од априла до новмбера да радимо и молим Београђане да нам опросте што радимо и желимо да радимо много, јер знам да код многих изазива нелагоду то што им је дужи пут до посла. Молим их за стрпљење", замолио је председник.

"Молим вас, извините што вам пут до посла дуже траје, али ће после све бити лепше", рекао је Вучић новинарима.

Вучић је замолио грађане да разумеју да се све ради како би градови били уређенији, што значи и њихов бољи животни стандард, као и због бржег економског напретка, јер ће то довести туристе који ће у градовима трошити новац.

Вудро Вилсон авенија – "београдски Шанзелизе" 

Примера ради, навео је и да ће у "Београду на води" бити један од најллепших булевара, Вудро Вилсон авенија, која ће, каже, бити "београдски Шанзелизе".

Председник је указао да је Београд данас 15 одсто покривен зеленилом, што је за 0,6 одсто више него 2014. године, те да је важно да се тај проценат повећа на 20, па и на 25 одсто.

"Важно је да ћемо урадити све што можемо да озеленимо шсто више површина, не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, и другим градовима, где ће држава помоћи са пошумљавањем и озлењивањем", рекао је Вучић.

Он је додао да за то има средстава захваљујући тешком и напорном раду и успешно спроведеним реформама.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво