Вулин на сајму у Паризу: Српско наоружање на најсавременијим системима

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана наше војске интензивно се развијају и ми улажемо много новца и напора у њихово обнављање и модернизацију, рекао је министар одбране Александар Вулин на 53. међународном салону аеронаутике и свемира "Париз ер шоу 2019" у Француској. Додао је да је Србија на сајму имала шта да види, али свакако и да понуди.

Александар Вулин је истакао да су на сајму имали прилику да виде шта нуде највећи светски произвођачи, али и да покажемо да и наше наоружање може да буде коришћено чак и на најсавременијим системима.

Како је навео, опремање и наоружавање "Ербасовог" хеликоптера Х-145М нашим наоружањем изазвало је велику пажњу код свих учесника и сви желе да знају како је то Србија успела своје наоружање да постави на "Ербасове" хеликоптере.

"Разговарали смо и у француском министарству одбране о наставку наше војно-војне сарадње, али свакако и о припреми посете и свега што треба да наступи када се председник Србије Александар Вучић и председник Француске Емануел Макрон буду видели у Београду", рекао је Вулин и још једном поручио да је Војска Србије на сајму у Паризу имала шта да види, али "свакако и да понуди".

Данашњој посети сајму присуствовали су и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић и начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић.

Делегација Министарства одбране обишла је штанд компаније "Ербас", на којем је изложен вишенаменски хеликоптер "ербас Х-145М" са ознакама Војске Србије, као и штандове компанија "Rosoboronexport", "RSK MiG" и "Russian Helicopter" из Руске Федерације, "Thales" i "Safran" из Републике Француске, "Hensoldt" из Савезне Републике Немачке и "Rafael" из Израела.

На Међународном салону аеронаутике и свемира на аеродрому Бурже, који се одржава од 17. до 23. јуна, учествује више од 2.300 излагача из 48 земаља на површини већој од 130.000 квадратних метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво