Ванредна инспекција на Коридору 10, наложена хитна допуна сигнализације

Републички инспектори утврдили су да на ауто-путу од Ниша до Бујановца недостаје сигнализација којом се означава ток преусмереног саобраћаја када је пут затворен. Наложена хитна допуна сигнализације.

Републичка инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре извршила је ванредни инспекцијски надзор постављене привремене саобраћајне сигнализације у зони наплатних станица на ауто-путу од Ниша до Бујановца.

Наложила је пет мера које "Путеви Србије" треба одмах да спроведу, саопштило је Министарство.

Најважнија изречена мера се односи на хитну допуну привремене саобраћајне сигнализације и њено усклађивање са пројектном документацијом, у року од три дана.

Утврђено је да недостаје сигнализација којом се означавају смер и ток преусмереног саобраћаја када је пут затворен.

У зони наплатних станица, на ауто-путу, у привременој сигнализацији недостају информативне табле из оба правца којима се учесници у саобраћају обавештавају да су петље у реконструкцији.

Такође, на путевима који гравитирају ка овим петљама није постављена привремена саобраћајна сигнализација која је предвиђена пројектном документацијом, а којом се означавају смер и ток преусмереног саобраћаја када је пут затворен.

Поред тога, од "Путева Србије" затражен је доказ да су пре почетка извођења радова на бочним наплатним станицама обавестили учеснике у саобраћају о измени режима, на начин који је прописан Законом о путевима.

У случају да управљач није поступио у складу са законом, инспекција ће поднети прекршајну пријаву.

Републички инспектори контролисали су саобраћајну сигнализацију и измене режима саобраћаја у оквиру извођења радова на бочним наплатним станицама на деоницама ауто-пута од Ниша до Бујановца у зони петљи Дољевац, Брестовац, Лесковац југ и Бујановац север.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се