Решења теста из математике

Мали матуранти полагали су данас тест из математике. Решења теста можете погледати овде.

Тест из математике који су ученици завршног разреда основне школе данас полагали у оквиру завршног испита протекао је регуларно и све се одвијало по утврђеној процедури, саопштило је Министарство просвете.

Полагањем теста завршено је спровођење завршног испита, а коначни резултати биће објављени у четвртак, 27. јуна од осам часова.

Због крађе теста, осмаци тест из математике нису полагали у уторак. Јуче су решавали комбиновани тест, а у понедељак тест из матерњег језика.

На основу успеха из шестог, седмог и осмог разреда ђаци могу да освоје највише 60 бодова, а са мале матуре 40 поена.

У средњим школама и ове године има више места него будућих средњошколаца.

Висока излазност на тесту из математике, без неправилности

Према подацима које се доставили директори основних школа, излазност ученика на полагање теста из математике, који је данас одржан у оквиру завршног испита, била је висока, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Од укупно 177 јединица локалне самоуправе, градова и општина, у 67 општина забележена је излазност од 100 одсто.

У 114 општина излазност је већа од 99 одсто, док у 145 излазност износи 98 одсто. Само је у 32 општине излазност нешто мања, у распону од 89, 51 до 98 одсто, што се објашњава одустајањем полазника у школама за образовање одраслих који, по правилу, чешће приступају испиту у августовском року, саопштило је Министарство.

У односу на тест из српског језика и комбиновани тест које су ученици претходно полагали није уочено осипање броја ученика који су решавали тест из математике.

До овог тренутка школе нису пријавиле неправилности током одржавања испита.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 13:14) - Zabrinjavajuće!!!!! [нерегистровани]

Poslednji pasus..... mislite o tome...

Treba svi da budemo iskreni pa da ovaj vaš poslednji pasus u vesti stavimo na početak i da ga ponavljamo svakodnevno.
У средњим школама и ове године има више места него будућих средњошколаца.
Dece je sve manje, a mi se bavimo pričama ko je ukrao test za prijemni, da li će ministar podneti ostavku, neki pozivaju decu da protestvuju. Za par godina ovih problema neće biti a i polaganje prijemnog će biti nepotrebno, jer će sva deca moći da se upišu u nekoliko škola.
Mislite o tome....