Репортер РТС-а тестирао "Тигрове" чизме

Од пиротског опанка који је био изузетно квалитетан и познат широм региона, "Тигрова" специјална гумена обућа данас је једна од најпознатијих на свету. Такве чизме се овде ручно израђују за најпознатије светске армије, између осталог и за НАТО снаге и у питању су углавном ватрогасно-спасилачке јединице најпознатијих војски света.

Стручњаци фабрике истичу да ове чизме могу поднети температуру до 250 степени, а имају и специјални ђон који је тотално ватроотпоран. Њихов квалитет данас је тестирао и дописник РТС-а.

"Нешто што нас пре свега веома радује јесте овај нови уговор који смо потпсали са нашим партнером у Пољској, а дистрибуирамо НАТО армији. То нам даје неку нову снагу и нови дах", истиче генерални директор "Тигра" Владимир Илић.

Илић истиче да је сарадња са НАТО-ом фабрици дала нову снагу и пробијање на тржиште.

"Радимо и са другим војскама, пре свега војскама у Скандинавији, где опремамо њихове редовне јединице, ту смо добили тендер до 2022. године за војску Финске, војску Шведске и радимо за ватрогасне јединице Хонгконга, где се тендер завршава следеће године", каже генерални директор фабрике "Тигар".

Од следече године "Тигар" ће бити ексклузивни произвођач гумене обуће за компанију "Декатлон", једну од највећих произвођача спортске опреме на свету.

"Ове године смо други прозвођач гумене обуће који ради за њих, а следеће године бићемо ексклузивни, први произвођач за производњу гумене обуће за робну марку 'Декатлон'", каже Илић и додаје да је "Тигар" такође присутан и у модној индустрији, данском бренду "Илсе Јакобсен".

Нови послови значе живот за "Тигар" јер је свих 1.200 раника који раде у фабрици упослено у три смене, док су сви капацитети потпуно пуни, каже генерални директор и наглашава стабилност и редовну исплату зарада као важну особеност фабрике.

"Тигар" је компанија која је већински у државном власништву, оптерећена дуговима из прошлости, међутим, Владимир Илић у томе не види препреку за даље пословање.

"Будућност 'Тигра' је у нашем бренду који имамо и који траје од 1935. године. Тренутно имамо монопол у оваквој врсти производње баш због великог броја радника и искуства које имамо. То су неке ствари које не могу тек тако да се пренесу у Кину, на исток и неке друге зеље", каже генерални директор фабрике и додаје да управо иновативност производа "Тигру" омогућава опстанак на тржишту и у будућности.

Говорећи о стратешком партнерству, Илић истиче да се, узевши у обзир обим извоза у којем је "Тигар" други у Европи, а трећи у свету, фабрика може надати приватизацији.

"На нама је да радимо и да чекамо стратешког партнера, баш из разлога овакве производње и оваквог обима извоза, преко 90 одсто призвода се извози, дошло је до тога да имамо заинтересоване партнере и да се надамо успешној приватизацији", закључује Илић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво