Градске службе на терену, отклањају последице невремена у Београду

Велико невреме које је током поподнева захватило Београд изазвало је много проблема па су екипе практично свих градских предузећа на терену.

Директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић изјавио је да је око 50 радника тог предузећа на терену са различитим врстама камиона.

"Најкритичнија ситуација је у Радничкој улици, као и на Доњем Дорћолу, Булевару краља Александра и појединим деловима Врачара", рекао је Попадић. 

На терену су и припадници Комуналне полиције. Они помажу грађанима, али и радницима комуналних предузећа.

Директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић изјавио је да су сви расположиви људи овог предузећа, из сектора одржавања, увелико на терену.

"Дошло је до испадања цеви у гаражама због велике количине воде коју канализација не може да прими. Покушавамо да одстранимо проблем по проблем, имамо потешкоћа, али решавамо. На терену је око 30 људи из одржавања и ИТ секторa, a због велике количине воде долази до прекида у снабдевању електричном енергијом и укључују се агрегати", рекао је Чупковић.

У трећој смени четири екипе ЈКП "Јавно осветљење" задужене су за отклањање кварова.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" Драган Ђорђевић  навео је да су на терену 23 екипе са специјалним возилима на канализационим црпним станицама, од тога 12 специјалних возила.

И према његовим речима, најкритичније тачке су Радничка улица, Доњи Дорћол, Булевар и део Врачара.

"То су локације на којима може да дође до изливања и задржавање воде приликом интензивних пљускова. Због постојеће конфигурације терена на сливничке решетке вода наноси разни материјал који прекрива решетке и тренутно онемогућава уливање атмосферских вода у сливник и њено даље отицање. На овим позицијама се обавља интензивније чишћење сливника пред најављене падавине и после њих", истакао је Ђорђевић. 

На терену су и екипе ЈКП "Зеленило Београд" које дизалицама рашчишћавају последице невремена. За сада је пријављено 15 интервенвија, а највише их има на Новом Београду и у Земуну, рекао је директор тог предузећа Слободан Станојевић. 

Нагласио је да екипе раде по пријавама, решавају ситуацију по ситуацију, а на терену ће бити и током ноћи како би реаговале на пријаве грађана и по хитном поступку решавали проблеме. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво