Нови протест малих матураната

Једна група ученика осмог разреда, део њихових родитеља и студенти из протеста "1 од 5 милиона" окупили су се испред Министарства просвете у знак протеста због дешавања у вези с полагањем завршног теста из математике, а захтевају да се поништи досадашње тестирање, да се генерално укине полагање мале матуре и да министар просвете Младен Шарчевић поднесе оставку.

На почетку протеста, на који су позвали и студенти из протеста "1 од 5 милиона", група осмака предала је на писарници ресорног министарства захтеве у којима траже да их прими министар Шарчевић и уважи њихове захтеве.

Ученици траже да се укине полагање пријемног испита за средње школе и тврде да је испит "покраден и да није легитиман".

Осмаци и студенти су испред Министарства палили бакље, а, пошто су предали захтеве, кренули су из Немањине улице у протестну шетњу до зграде Владе Србије, преко Славије и Теразија, и назад, пред Министарство.

Око 15.00 сати сели су на улицу пред зградом Министарства просвете и поручили да ће ту бити и сутра, у исто време, све док их не прими министар Шарчевић.

Учесници протеста су носили српске заставе и транспаренте "Оставке", "Украли сте нам будућност", "Нећемо пријемни", "Не иде нам школа, ал' бићемо богати".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво