Нови протест малих матураната

Једна група ученика осмог разреда, део њихових родитеља и студенти из протеста "1 од 5 милиона" окупили су се испред Министарства просвете у знак протеста због дешавања у вези с полагањем завршног теста из математике, а захтевају да се поништи досадашње тестирање, да се генерално укине полагање мале матуре и да министар просвете Младен Шарчевић поднесе оставку.

На почетку протеста, на који су позвали и студенти из протеста "1 од 5 милиона", група осмака предала је на писарници ресорног министарства захтеве у којима траже да их прими министар Шарчевић и уважи њихове захтеве.

Ученици траже да се укине полагање пријемног испита за средње школе и тврде да је испит "покраден и да није легитиман".

Осмаци и студенти су испред Министарства палили бакље, а, пошто су предали захтеве, кренули су из Немањине улице у протестну шетњу до зграде Владе Србије, преко Славије и Теразија, и назад, пред Министарство.

Око 15.00 сати сели су на улицу пред зградом Министарства просвете и поручили да ће ту бити и сутра, у исто време, све док их не прими министар Шарчевић.

Учесници протеста су носили српске заставе и транспаренте "Оставке", "Украли сте нам будућност", "Нећемо пријемни", "Не иде нам школа, ал' бићемо богати".

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 04:41) - anonymous [нерегистровани]

Manipulacija

decom je ocigledna. Ne mogu da verujem da roditelji stoje iza toga. Ako je doslo do provaljivanja testova, normalno je da je neko odgovoran za to. Otkazivanjem testiranja je sprecena veca steta, pustimo nadlezne da rade svij posao a decu treba uciti lepom ponasanju a ne manipulisati sa decom. Ocigledno da i decu treba koristiti u politicke svrhe. UUAAA fuj

(четвртак, 20. јун 2019, 02:44) - anonymous [нерегистровани]

Devedesete

Devedestih i mi smo protestovali na ulicama BG zbog školskih problema, ali nekako su se uvek uvlačili neki likovi koji nemaju veze sa školama nego sa političkim strankama.

(среда, 19. јун 2019, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

Matura

Da li je moguce da se veruje svemu sto se vidi na internetu?

(среда, 19. јун 2019, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

Provaljen kombinovani

Danas je izasla slika sa resenjima za kombinovani na kojoj pise 13h ago-pre 13 sati u prevodu.Tu sliku sam danas video u 13h sto znaci da je vec u ponoc bila dostupna maturantima.Sta ovo znaci?Moje neko misljenje je to da je ministar jako neodgovoran covek i da je ovo vec previse.Ukinuti test?Da

(среда, 19. јун 2019, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

011

Цело друштво нам је подбацило. Колико се сећам и 2013. се десила иста ствар. Тужно је што се у овој борби за аутократију више не води брига ни о деци! После се питате што је младима једина жеља да оду.

(среда, 19. јун 2019, 16:37) - Anoniman [нерегистровани]

Omladina

"Osmaci i studenti su ispred Ministarstva palili baklje" da li to ponasanje prilici osmacima buducim oformljenim licnostima a pogotovu buduci akademski obrazovanim gradjanima tj. studentima. Da li to znaci da su i Univerziteti podbacili ili celo drustvo?