Отворена Регионална војномедицинска конференција

У Дому Гарде на Топчидеру одржава се трећа Регионална војномедицинска конференција. Државни секретар Бојан Јоцић истакао је, отварајући конференцију, да о њеном значају најбоље говори број учесника, не само из земаља региона, већ и гостију из Алжира, Турске, Грчке, Молдавије и Азербејџана, као и Норвешке и Сједињених Америчких Држава које су помогле организацију конференције.

Бојан Јоцић је навео да је унапређење регионалне сарадње у области војне медицине један од приоритета, јер се на тај начин омогућује најквалитетнија помоћ свима којима је потребна.

"Било је прилике да се и сами уверимо колико значи подршка пријатеља када су ванредне ситуације у питању" истакао је Јоцић.

Према речима начелника Управе за војно здравство бригадног генерала др Угљеше Јовичића за унапређење струке и науке неизмерно је важна размена знања на свим нивоима здравствене заштите.

Због тога је континуирана регионална сарадња у области војног здравства један од важнијих задатака, како би се одржао висок ниво стручности и оспособљености, додао је Јовичић.

"У годинама иза нас имали смо прилику да сарађујемо на бројним заједничким медицинским ангажовањима, а посебно истичем међународне војне вежбе попут недавно одржане 'Virgorous Warrior 2019'. Управо о дефинисању даљег унапређења рада ове за све нас важне мултинационалне медицинске јединице разговараћемо током наредна два дана", рекао је Јовичић.

Учесницима конференције обратили су се и генерал-мајор Џон Герхард Рајхелт (Норвешка),  пуковник Метју Петерсон (САД) и потпуковник др Жарко Мићовић.

Посебан гост на овогодишњој конференцији је специјални изасланик Уједињеног Краљевства лорд Тарик Ахмет.

број коментара 0 Пошаљи коментар