Први студент из Азербејџана докторирао на Филолошком факултету у Београду

Председник Србије Александар Вучић примио је ректора Азербејџанског универзитета за језике Камала Абдулајева и захвалио му за допринос културно-просветној сарадњи двеју земаља.

Александар Вучић је рекао да, као почасни доктор Азербејџанског универзитета за језике, свесрдно подржава блиску сарадњу тог Универзитета и Универзитета у Београду, која се одвија кроз размену студената и наставника, као и кроз различите семинаре и друге академске програме.

С тим у вези је изразио задовољство што је данас први студент из Азербејџана докторирао на Филолошком факултету у Београду на тему Култура на Путу свиле.

Председник је истакао да је отварање Центра азербејџанског језика и културе у Београду, односно Центра српског језика, књижевности и културе у Бакуу, од великог значаја за међусобно упознавање и ближе повезивање двају народа, а тиме и за развој укупних односа Србије и Азербејџана, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Ректор Абдулајев је рекао да студенти Азербејџанског универзитета за језике у Бакуу веома активно учествују у раду Центра српског језика, књижевности и културе и да је тај Центар побудио међу Азербејџанцима велики интерес за Србију и српску књижевност и културу.

Абдулајев је предложио оснивање заједничке стручне комисије за унапређење универзитетске сарадње двеју земаља. Такође је истакао да су председници Вучић и Алијев својом добром сарадњом дали подстрек развоју сарадње Србије и Азербејџана у свим областима.

Председник Вучић је захвалио државном врху Азербејџана на континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему Косова у њихово чланство.

Замолио је ректора Абдулајева да пренесе поздраве председнику Алијеву, изразивши наду да ће га ускоро угостити у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво