"Србија учи од руске и белоруске војске"

Министар одбране Александар Вулин састао се са министром одбране Републике Белорусије генерал-потпуковником Андрејем Равковим који је у дводневној посети Србији.

Александар Вулин је након састанка захвалио белоруском колеги на доприносу у домену развоја војно-техничке сарадње Белорусије и Србије.

"Није било ни једне наше молбе коју ви нисте прихватили и нисте испунили. Ремонт наших 'мигова' тече како је договорено, Србија испуњава своје обавезе у потпуности и на време, као и Белорусија, како смо се и договорили", оценио је министар Вулин, саопштено је из министарства.

Према његовим речима, трилатерална вежба "Словенско братство" на којој учествују специјалне јединице Белорусије, Руске Федерације и Републике Србије, постала је традиционална вежба на коју је српска страна веома поносна.

"Ми учимо од белоруске и руске војске, имамо шта да научимо, али и они имају пуно да науче од нас. Имаћемо прилике да се и лично уверимо у то како су наши људи обучени, опремљени и како делују заједно", истакао је Вулин.

Разговарало се и о проширењу сарадње у облати војног образовања, о обуци наших АБХО јединица, о могућности за обуку припадника за учешће у мировним операцијама у Србији, а представницима Белорусије понуђено је да заједно наступамо у мировним оперецијама под заставом УН.

Генерал Равков је истакао да је за Белорусију јачање међународне безбедности и сарадње један од приоритета.

"У условима тренутних ескалација у региону, могу да кажем да сво веома поносни на однос који имамо са Србијом и који траје већ 25 година", рекао је генерал Равков.

Према његовим речима, Белорусија је спремна да у оквиру конкурса "Словенска граница" и "Поларна звезда" још више допринесе зближавању сарадње са Србијом.

"Министарства одбране наших земаља се у потпуности спремају за војне вежбе. Посебно високу ефикасност истакао бих када је реч о сарaдањи у области верификације. Односи са нашом братском Републиком Србијом су се увек градили на заједничком разумевању уз поштовање", нагласио је генерал Равков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара