Возачи, опрез – појачана контрола током лета

Због почетка туристичке сезоне, полиција од 10. јуна спроводи сталну појачану контролу саобраћаја, а посебно аутобуса који превозе туристе у домаћем и међународном превозу, и трајаће до краја септембра.

Од 1. до 12. јуна у саобраћајним несрећама у Србији погинуло је 14 особа, показују подаци Министарства унутрашњих послова.

У циљу спречавања саобраћајних незгода са најтежим последицама током туристичке сезоне, планирана је појачана контрола саобраћаја на откривању и санкционисању најтежих прекршаја. 

Међу њима су управљање возилом под дејством алкохола, непоштовање ограничења брзине кретања, некоришћење сигурносних појасева у возилу и неношење заштитне кациге. 

Из МУП-а за Танјуг наводе да је од 1. јануара до 12. јуна евидентиран мањи број саобраћајних незгода у односу на исти период 2018. године, а број погинулих је за око 12 одсто мањи.

На путевима у Србији у саобраћајним незгодама током 2018. године погинуло је 548 особа, а повређене су укупно 20.842 особе, додају у МУП-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво