Фоновци имају рецепт за медаљу

Тим студената ФОН-а вратио се са освојеним трећим местом на светском такмичењу у решавању пословних проблема. Екипу су чинила два искусна такмичара и два такмичара која тек чекају бројна надметања.

Комбинација знања и искуства довела је београдске студенте до трећег места.

"Било је јако напорно. Сваку студију случаја смо решавали по три сата. У тих три сата смо морали да прочитамо и да анализирамо студију случаја да спремимо стратегију и да бранимо своје решење", рекла је Наташа Владисављевић

Растко Дамјановић истиче да су такмичари претежно из Азијских земаља које имају много становника, јаких факултета, са којима се не сусрећу често и који боље познају локално тржиште.

"Због тога је ово специфично и успех вреди много више него неки претходни успеси", истиче Растко.

Тим је симбиоза менаџмента и ИТ-а.

Ја сам се бавио финансијама, правио сам трошковне анализе, трошковну структуру као и неке пројекције финансијских ефеката на стратегију", рекао је Милош Пановић.

Исидора Перовић наглашава да јој је ИТ знање помогло у разумевању савремених пословних проблем и како да их реши на савременији и напреднији начин.

Ментор тима је задовољан резултатом.

"Селекција је критични процес у припреми сваког такмичења, они су заиста врло посвећени, пожртвовани, ангажовани. Борба је огромна, пријавило се скоро 1.600 универзитетских тимова тако да смо заиста морали да бирамо најбоље од најбољих. Између осталог презентују не само ФОН и Универзитет у Београду, већ и Србију па чак и Европу", рекао је доцент Милош Милосављевић

О вредности признања и конкуренцији која је владала на такмичењу, говори и податак да само Кина има 60 милиона студената који су орјентисани ка бизнису, економији, информационим технологијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се