Тражи се место више у Белој Цркви – шта чека туристе

Иако је сезона купања јуче званично почела, у Белој Цркви увелико траје. Први туристи у тој варошици већ проводе годишњи одмор, а међу њима и велики број суседа Румуна. Седам белоцркванских језера, две реке, природне лепоте али и добра туристичка понуда – разлог су што ће током лета у Белој Цркви боравити више од 20 хиљада туриста.

Судећи по почетку сезеоне у Белој Цркви тражиће се место више.

"Од маја ми смо почели већ са туристима, тако да имамо скоро сваки викенд већ пуно, јули, август бићемо препуни", каже угоститељ Жељко Латковић.

"Гостију има, старих, нових, по препоруци долазе, са ваучерима Министарства, јесам задовољна", истиче угоститељ Бојана Јанкулов.

Они који се одлуче да лето проведу на чувеним белоцркванским језерима, уживаће у уређеним плажама и кристално чистој води, за коју надлежни кажу да би уз минимално филтрирање, могла и да се пије. То је један од разлога што се туристи поново долазе.

"Већ четврта година како долазимо овде, не једанпут него више пута у току лета, чак и неки слободан викенд искористимо да дођемо овде да уживамо у овој лепоти", каже Јелена Пантић из Крагујевца.

Осим домаћих туриста лето на белоцркванским језерима традиционално проводе и суседи Румуни. То је разлог што на граничном прелазу Калуђерово током лета, месечно бележе и до 20.000 прелазака, што је дупло више него у зимском периоду.

"Туристичка сезона, ручкови, вечере, кренули су и на море, тако да је промет дрстично повећан у односу на месеце који су иза нас", наводи Зоран Станковић, вођа смене Царинске испоставе Калуђерово

"Тренутно мислим да има више румунских туриста у Белој Цркви него домаћих", сматра уготитељ Јелена Врљански.

Белоцрквани су се већ неколико година позиционирали на туристичкој мапи Србије, захваљујући природним ресурсима али и улагањима у туристичку понуду.

"Последњих неколико година виле и апартмани који се виде иза нас на самом главном језеру су грађене специјално за ову намену, прихват туриста а не као што је раније била ситуација да су се постојећи објекти преуређивали за ту додатну делатност", објашњава директор ТО Бела Црква Новица Јовановић.

У плану је, кажу у градској управи, изградња базена, велнес и спа центра на самој обали главног белоцркванског језера, што ће унапредити понуду и привући, верују, још више туриста.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. јун 2019, 20:12) - anonymous [нерегистровани]

BELOCRKVANKA

cene kao u cg a turisti dolaze ma malo sutra to se videlo i prosle god koliko je ljudi bilo..dno dna smo

(понедељак, 17. јун 2019, 16:03) - anonymous [нерегистровани]

Najlepša jezera

Idem za karneval 28 i ostajem 10 dana