Одата почаст припадницима МУП-а који су погинули на дужности

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић положио је у Београду венац на спомен-обележје у знак сећања на припаднике МУП-а који су изгубили животе на дужности.

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић положио је венац на спомен - плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу, док су команданти Специјалне антитерористичке јединце и Жандармерије Спасоје Вулевић и Дејан Луковић положили венце на спомен-обележје на Чукур чесми.

У седишту МУП-а обележена је и слава Министарства, Свете Тројице, сечењем славског колача.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво