"Дани Вајферта" – богат програм за љубитеље пива

У Панчеву се вечерас завршавају пети "Дани Вајферта". Ова културно-туристичка манифестација на којој је могло и много тога да се научи окупила је неколико хиљада људи не само из Панчева, већ из многих околних места.

Ђорђе Вајферт се родио у Панчеву и живео је у имућној породици индустријалаца. Љубав према пиву наследио је од деде, а заједно са оцем Игњатом изградио је највећу пивару на Балкану.

Био је велики добротвор и хуманиста. Отворио је велико католичко гробље, где се и данас налазе посмртни остаци породице Вајферт, а из свог фонда саградили су и католичку Цркву Свете Ане. Помагали су и бројне друге установе.

Од пре пет година Туристичка организација Панчево организује тродневну манифестацију "Дани Вајферта" на којој има много тога да се проба, чује, али и научи.

"Имамо туру Ђорђа Вајферта са водичем коју је организовала туристичка организација, у музеју имамо предавање о свим знаменитим личностима које су живеле и радиле у нашем граду и које су допринеле да се Панчево развија", каже Никола Стоилковић, директор ТО Панчево.

На овој манифестацији своје производе представиле су и двадесет две крафт пиваре које се против индустријских произвођача боре искључиво квалитетом.

"Са великим буџетом мултинационалне компаније које производе код нас пиво или га увозе не вреди се борити, јер они имају огромне буџете за маркетинг који нама нису доступни", наглашава Тешо Марковић, пивар.

Посетиоци су добили посебан ужитак, јер на једном месту имају све што им треба. "Дани Вајферта" су значајна манифестација, јер враћа Панчевце у центар града.

"Дани Вајферта" се завршавају вечерас и то концертом Звонка Богдана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи