"Грађани Србије треба да долазе у Хрватску"

Унапређење српско-хрватских односа важно је за разумевање и сарадњу два народа, заједничка је оцена представника обе заједнице са састанка у Суботици, чији је повод био фудбалска утакмица репрезентација мањина из Србије и Хрватске.

Грађани Србије треба да долазе у Хрватску на одмор или на посао, без обзира на појединачне инциденте, сагласни су лидери српске и хрватске мањинске заједнице обе земље.

"Хрватска опћа јавност, укључујући и државне институције, освјестиле су потребу, не само осуде, него и ефективног деловања да се такви инциденти ставе под контролу. Ми ту напаст морамо побједити", закључује председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Сарадња српске мањине у Хрватској и хрватске у Србији је интензивна и доприноси унапређењу српско-хрватских односа.

"Да покушамо у контексту датости политичких у једној и у другој држави бити конструктивни, позитивни чимбеници у укупним хрватско-српским односима", каже председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов.

Након данашње фудбалске утакмице у Таванкуту, између мањинских репрезентација Србије и Хрватске, челници тих заједница кажу да ће са задовољством да честитају победничкој екипи, која год то била.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2019, 00:48) - Миле [нерегистровани]

Нека хвала

Грци су појам домаћина за Хрвате, као и други народи, да не говоримо о ценама које ни 80% грађана Хрватске не може себи да приушти. Хвала али прескочићемо.

(субота, 15. јун 2019, 23:05) - Tuđin u domovini [нерегистровани]

Kratko pamćenje

Srpska "manjina" u HR nastala je sistematskim genocidom u NDH i sistematskim progonom u RH. Da li je tako bilo i sa hrvatskom "manjinom" u SR? Poređenje te dvije "manjine" je monstruozno. U ovoj HR to nije "srpska manjina" već neprihvatljivi višak.

(субота, 15. јун 2019, 22:27) - anonymous [нерегистровани]

Да добију батине и да буду опљачкани! Јели?

Хвала лепо.
У животу тамо нисам био, нити ћу икад проћи.

(субота, 15. јун 2019, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Hvala na predlogu, ali

nikome ne preporucujemo. Nikada! Kad pricate o institucijama i njihovom spoznavanju. Da li su sudovi u Hrvatskoj isto institucija? Ako jesu i ako su se "presumitili", kako to da niti jedan Srbin nije dobio otstetu za pokradenu sumu, a pokradeno i temeljito unisteno na hiljade.
Gde su njihivi lopovi sekli, iako su posedavaoci alarmirali policiju, nema vajde i unistenje i zemle (izrovane) i zatrpanosti sa mocnim ovrsinama, ima samo jednu posledicu; Tu nikada vise nece iznici suma. NIKADA.